Κυριακή, 11 Μαΐου 2008

Προβληθείτε έξυπνα κάνοντας αγωγές - Λέσβιος και Λέσβιες εναντίον λεσβιώνΗ είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, σαν αξιοπερίεργο ανέκδοτο,
προκαλώντας ειρωνικές αντιδράσεις φυσικά.

Κάθησα και πληκτρολόγησα ακούγοντας από εδώ, ένα σχετικό κομάτι από τη ραδιοφωνική εκπομπή του μπλόγκερ πιτσιρίκου την Πρωτομαγιά:

"Ένα καυτό θέμα της επικαιρότητας - έχουμε τέτοια στην Ελλάδα πολλά - τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν δύο Λεσβίες και ένας Λέσβιος κατά της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής κοινότητας της Ελλάδος.
Οι δύο Λεσβίες και ο Λέσβιος υποστηρίζουν πως η χρήση της λέξης λεσβία με στόχο τον σεξουαλικό προσανατολισμό, προσβάλει την ιστορική και γεωγραφική ταυτότητα και προσωπικότητά τους.
Το όνομά τους, είναι η ψυχή τους και αυτονών, καταλάβατε...
Έλεγα και χτες πως από το Σκοπιανό, περνάμε τώρα στο Λεσβιακό, και αν το Σκοπιανό έχει αρκετές πιθανότητες να λυθεί κάποτε, το Λεσβιακό προβλέπω να μας ταλαιπωρεί για αιώνες.
Το καλύτερο είναι πως ο Λέσβιος που θίχτηκε από τη χρήση της λέξης λεσβία, δήλωσε πως αν η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου δικαιώσει τον ίδιο και τις δύο Λεσβίες, θα προσφύγουν και στα ξένα δικαστήρια για να απαγορευτεί η χρήση της λέξης λεσβία, παγκοσμίως.
Την βλέπω τη δουλειά, έχουμε ξεφύγει εντελώς, όπου νάναι θα ζητήσουν από τον Καραμανλή, να βάλει βέτο και στις λεσβίες.
Πάμε για διπλή ονομασία και στις λεσβίες, Ανω Λεσβία, Κάτω Λεσβία, Βόρεια Λεσβία, κλπ.
Εν τω μεταξύ, μια συμβουλή για τις λεσβίες στη χώρα μας:
Καλό θα ήταν να προσέχουν πώς αυτοπροσδιορίζονται, για να μην τις τρέχουν στα δικαστήρια.
Για παράδειγμα, αντί να λένε πως είναι λεσβίες, μπορεί να λένε πως είναι από εκείνο το νησί, που είναι κοντά στη Χίο.
Η πιο πονηρά, αντί για λεσβίες, μπορεί να λένε πως ειναι από τη Μυτιλήνη και ξέρουν από λάδι.

Αντί να χαίρεται ο Λέσβιος κα οι δύο Λεσβίες που το νησί τους είναι σημείο αναφοράς για εκατομύρια γυναίκες σε όλο το κόσμο, που βλέπουν τη Λέσβο, όπως βλέπουν οι Άραβες τη Μέκκα, αποφάσισαν να τρέχουν στα δικαστήρια.
Αν ήταν έξυπνοι οι Λέσβιοι και οι Λεσβίες, θα έπρεπε να πάνε στο Διεθνές Δικαστήριο και να ζητήσουν να κατοχυρωθεί και νομικά η χρήση της λέξης λεσβία για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες.
Παράλληλα θα πρέπει να ζητήσουν να μη μπορεί κανένα άλλο νησί ή πόλη να ονομαστεί Λέσβος.
Αν τους πάρουν το όνομα θα υποστεί πλήγμα ο τουρισμός του νησιού.
Επίσης θα πρέπει να ζητήσουν επέκταση της χρήσης της λέξης λεσβία και στους ομοφυλόφιλους άνδρες.
Θα πρέπει οι αρχές της Λέσβου, να απαιτήσουν από τη παγκόσμια κοινότητα, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες να ονομάζονται Λέσβιοι.
Βέβαια στη περίπτωση που συμβεί αυτό, θα ξεσπάσει πόλεμος, κανονικός πόλεμος, ανάμεσα στη Μύκονο και τη Λέσβο για τους τουρίστες.
Θα κάνουν πορεία οι Μυκονιάτες στο Σύνταγμα, με μπροστάρη τον Πέτρο, τον πελεκάνο, Θεός σχωρέστον!

Για όσους ενδιαφέρονται η υπόθεση για την τύχη της λέξης λεσβία, θα εκδικαστεί στις 10 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Νάστε όλοι εκεί, το γέλιο είναι εξασφαλισμένο."

Το σχετικό δελτίο τύπου της ΟΛΚΕ:

Αθήνα, 7 Μαΐου 2008

Δελτίο Τύπου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών από τις Κοκκώνη Κουβαλάκη, Μαρία Ρόδου και τον Δημήτριο Λάμπρου κατά του σωματείου μας, που αξιώνουν την παύση της χρήσης των «"εθνικών" τοπικών χαρακτηρισμών Λέσβιος, Λεσβία, Λέσβια, Λέσβιο, Λεσβιακός –ή, ό».

Ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης έχει οριστεί η 10η Ιουνίου 2008.

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να ονομαστεί Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας για να κάνει τις λεσβίες περισσότερο ορατές στην Ελληνική κοινωνία. Είναι ολοφάνερο ότι αναφερόμαστε σε γυναίκες με ομοερωτικό προσανατολισμό. Η λέξη λεσβία χρησιμοποιείται διεθνώς και επισήμως με τη συγκεκριμένη σημασία από τον 19ο αιώνα.

Η έλλειψη ανοχής που εκφράζεται με την κίνηση αυτή συνιστά λεσβοφοβία. Αν οι ενάγουσες και ο ενάγων θεωρούν ότι η χρήση του συγκεκριμένου όρου «προκαλεί και προσβάλει το δικαίωμα της προσωπικότητας... καθώς ενέχει προσβολή της αξιοπρέπειας (τους)», αυτό οφείλεται στην ομοερωτοφοβία που συναντάται δυστυχώς σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι σε μία κοινωνία όπου καμία και κανένας πολίτης δεν θα ήταν Β' κατηγορίας εξ’αιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του/της, κανείς λεκτικός προσδιορισμός δεν θα μπορούσε ούτε να προκαλέσει ούτε να προσβάλλει καμία και κανένα συμπολίτη μας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της ΟΛΚΕ

_____________________________________________________

Athens, May 7th 2008

Press Release

With great astonishment we were informed by the media the deposition of a restraining order in the Court of First instance in Athens against our association. The plaintiffs Coconi Kouvalaki, Maria Rodou and Dimitrios Lamprou demand that we cease to use the "'national', local characterization Lesbian" and all its derivatives.

The hearing of the case will take place on June 10, 2008.

Our association, since its founding moment, was decided to be named “Homosexual and Lesbian Community of Greece (ΟΛΚΕ)”, in order to grant lesbians more visibility in the Greek society. It is more than obvious that we refer to women of homosexual orientation. The word lesbian has been used internationally and officially with the specific meaning since the 19th century.

The lack of tolerance that is expressed with this act constitutes lesbophobia. If the plaintiffs consider that the use of the particular term "provokes and insults the right to personality... since it harbors offense to (their) dignity", this is due to the homophobia which, unfortunately, can be found in at large in the Greek society.

We believe that in a society, where no one is considered as a second class citizen, because of their sexual orientation, no verbal attribution would provoke or insult any of their fellow citizens.

Respectfully,

The board of directors
_____________________________________________

Σχετικές αναρτήσεις:
1. από του μπλοκ του E-Lawyer
2. από το StudioA-Blog
3. από το ιστολόγιο "ενέδρα" του περιοδικού της Νεολαίας Συνασπισμού
4. Παρακαλώ, μπορώ να έχω έναν Λεσβιακό Χάρτη;