Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Η X-Psilikatzoy τα παράτησε. Της έγινε εμπόδιο που μπλόγκαρε επώνυμα.

Με τον τίτλο "THAT’S ALL FOLKS" και με κλειδωμένα τα σχόλια, μας λέει χαίρετε και bye bye.
Σπουδαίο μπλοκ, εμφανίστηκε πρώτα σαν psilikatzoy.blogspot.com και μετά xpsilikatzoy.wordpress.com.
Αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Στις 18 Μαΐου 2005 ξεκίνησα αυτό το blog, χωρίς να φανταστώ πόσο πολύ θα επηρρέαζε την ζωή μου.
...
Φυσικά, “παρασύρθηκα” πολλές φορές γράφοντας “χυδαίες” λέξεις, όπως με πληροφορούσατε δημόσια ή στα άπειρα mail διαμαρτυρίας που μου στέλνατε. Όμως, οι λέξεις αυτές ήταν ο μόνος τρόπος να εκφράσω το μέγεθος της απογοήτευσής μου. Και το πέτυχαν μια χαρά. Και μου έδινε μια κάποια ανακούφιση όλο αυτό. Όχι πια όμως. Για να καταφέρω πλέον να εκφράσω ικανοποιητικά την απογοήτευσή μου για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου, θα πρέπει να εφευρεθεί μια καινούργια, ακόμα πιο “χυδαία” γλώσσα, που κάθε γράμμα της θα προκαλεί 10 ρίχτερ σεισμό σε ακτίνα… ε… 100000plex γύρω μου.
...
Αποφάσισα έτσι, να σταματήσω να γράφω εδώ. Πέρα από τις πολλές υποχρεώσεις μου, το κόστος της επώνυμης γραφής είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ότι είχα αρχικά φανταστεί. Θα μπορούσα να σας εξιστορήσω όλα όσα μου έχουν συμβεί αυτούς τους μήνες αλλά να σας υπενθυμίσω και πάλι, ότι γράφω επώνυμα οπότε δεν γίνεται. Ή θα μπορούσαν π.χ. να σας εξηγήσουν οι γονείς μου, αλλά φαντάζομαι ότι αν ποτέ γίνονταν bloggers θα επέλεγαν ασυζητητί να γράφουν ανώνυμα.
Έτσι, απ’τη στιγμή που δεν μπορώ να πω σχεδόν τίποτε απ’όσα θέλω, απ’τη στιγμή που για κάθετί που γράφω έχω να απολογηθώ μέσω σχολίων, mail, τηλεφώνων (και δια ζώσης πολλές φορές), αποφάσισα ότι δεν κάνω την γκάβλα μου πια (χε, πάρτε άλλη μια χυδαία λέξη) και πως δεν νοιώθω καλά να στεναχωρώ κόσμο επειδή έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις. Πείτε το δειλία, πείτε το ό,τι θέλετε αλλά να σας υπενθυμίσω ότι είμαι ένας πολύ κανονικός άνθρωπος που ξυπνάω το πρωί να πάω στη δουλειά μου, που πληρώνω νοίκια, δάνεια, που έχω “ένα σπίτι να φέρω βόλτα..."

Διαβάστε το ολόκληρο εδώ: http://xpsilikatzoy.wordpress.com/2008/02/24/0124022008/

19 σχόλια:

Eclipse είπε...

αλλάζει ο μπλογκοκόσμος... είχα διαβάσει το βιβλίο της και έτσι ασχολήθηκα με το μπλογκινγκ... αλλά έτσι είναι όταν κάτι κάνει τον κύκλο του απλά τελειώνει :)

Ra Ma είπε...

Πολλά παρόμοια περιστατικά γίνονται τελευταία. Να το αφήσουμε να σβήσει έτσι και αυτό! Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις?

Ανώνυμος είπε...

Δε το θεωρώ καθόλου κακό να δίνεις το όνομά σου ή να βγάζεις φωτό σου.Εκείνη μάλλον ενόχλησε με τα όσα έγραψε και αποφάσισε να σταματήσει.Δική της απόφαση,ελπίζω να ηρεμήσει τώρα.Έμπαινα στο blog της αλλά δεν είχα αφήσει ποτέ σχόλιο,ήταν απο αυτά που απλά διάβαζα.

Άκης είπε...

Όπως νοιώθει ο καθένας.Αφού βλέπει οτι πια δεν την γεμίζει δεν υπάρχει λόγος να το κάνει.Αλήθεια εσύ για ποιο λόγο το αναφέρεις?

Άκης είπε...

Ξέχασα να αφήσω την καλησπέρα μου. :P Α και καλή εβδομάδα να έχουμε! :)

Βλαμμενος είπε...

αν θελει να εκφραστει μπορει να το κανει και ανωνυμα εφοσον το επωνυμο της δημιουργησε προβλημα...

Sandy Cheeks είπε...

@ daisy, radio-marconi, ελένη, άκη, βλαμμένος
Παιδία καλή εβδομάδα.
Το θέμα μου έκανε εντύπωση γιατί έχει απόλυτη σχέση με τα γεγονότα των ημερών. Τα μπλογκ δέχονται επίθεση.
Απορώ, όσα γράφονται στα διάφορα φόρουμ δεν ενοχλούν και ενοχλόυν όσα γράφονται στα μπλοκ?
Η Ψιλικατζού κάνει λόγο για μηνύσεις, ένα τόσο γλυκό κοριτσίστικο μπλοκ κάνει λόγο για μυνήσεις , πού φτάσαμε!
Είναι φανερό, ότι με μυνήσεις προσπαθούν να πνίξουν την ελεύθερη έκφραση. Ξαφνικά πετάγεται κάποιος που ισχυρίζεται ότι έχει πειραχτεί και κάνει μήνυση χωρίς πρώτα να έχει επικοινωνήσει με το μπλοκ. Είναι κρυμμένος αυτός που πειράχτηκε και η μήνυσή του και ξαφνικά μαθαίνεις ότι σε τραβάνε! Αυτό και αν είναι κακοβουλία!

Το νέο ειδησεογραφικό μπλοκ troktiko, προσπαθώντας να προφυλάξει την έκφρασή του, έβαλε μπάνερ και γράφει: "Όποιος θέλει να επικοινωνεί μαζί μας (και ιδιαίτερα οποιοσδήποτε ενοχλείται απο ανάρτηση μας, που σίγουρα θα έγινε χωρίς σκοπιμότητα) να έρχεται σε επαφή άμεσα μαζί μας."
Με λίγα λόγια αν θες να έχεις μπλοκ, δεν θα πρέπει να κοιμάσαι το βράδυ , γιατί μπορεί κάποιος παλαβός να σε έχει μηνύσει και να είσαι καταζητούμενος!
Για ψάξετε τα προηγούμενα ποστ σας και σβήσετε ότι μπορεί να κάνει κάποιον να νιώσει ότι θίγεται!
Της φυλακής τα σίδερα, είναι για τους μπλογκερς!!!

ethanandthecity είπε...

το κείμενο το διάβασα χθεσ και ομολογώ πως προβληματίστηκα. σε περίπτωση που η συμπαθέστατη Κωνσταντίνα κουράστηκε να "εκτίθεται" σε μια ιστοσελίδα προσβάσιμη από τον πάσα ένα, θα πρέπει να σεβαστούμε το γεγονός, στα μάτια τουλάχιστον είναι απολύτως κατανοητό. Εαν όμως απλώς κάποιος θίχτηκε από το δικαίωμα της στην ελεύθερη έκφραση και την κυνηγά με μηνύσεις νομίζω πως σαν μπλόγκερς θιγόμαστε όλοι.......

Είδωλο είπε...

Δεν ξερω δεν την εχω διαβασει ποτε αλλα κατι ακουγα σημερα στο ραδιο να ψηφιστει νομοσχεδιο, μπορειτε να δειτει το blog του ΠΡΕΖΑ ΤV
βεβαια τωρα τιθενται αλλα θεματα εν ισχυ μιας και οι σελιδες που μας φιλοξενουν ΔΕΝ ειναι ελληνικες αρα και να φηφιστει νομος δεν θα υποκεινται στο ελληνικο δικαιο κλπ κλπ

Sandy Cheeks είπε...

@ ethanandthecity, x-oyranoy

Ethan ολόκληρο το τελευταίο ποστ της Ψιλικατζούς κινείται γύρω από το θέμα της πίεσης που δέχεται, ώστε να μη γράφει. Αυτό εκτός από θλιβερό, χτυπάει δυνατά και το καμπανάκι του κινδύνου για όλους, μπλογκερς και μη.
Η επίθεση δεν μπορεί παρά να είναι κατευθυνόμενη και αφορά όλα τα μπλογκ.
Στο ίντερνετ, είναι πολύ δύσκολο να μπει έλεγχος στην ενημέρωση από νταβατζήδες επιχειρηματίες. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι από τα παραδοσιακά μέσα ακούει ό,τι συμφέρει τον επιχειρηματία. (Ένα μικρό παράδειγμα,είναι δυνατόν ο Λάκης να σατυρίσει τον επιχειρηματία που έχει τον Άλφα? Α πα πα, δε κάνει τέτοια πράγματα!)
Και για τις ειδήσεις στη Τι Βι, και για το ραδιόφωνο και για τις τις εφημερίδες, επικρατεί απαξίωση.
Είναι φυσικό ο κόσμος να επιθυμεί να ακολουθήσει την ελεύθερη έκφραση.
Αυτή είναι η ΤΑΣΗ και γι αυτό ξυνίζουν οι μούρες πολλών. Ξυνίζουν βέβαια οι μούρες των άπληστων και αυτών που δεν αγαπάνε την αλήθεια.
x-oyranoy , το .com δεν σου προσφέρει κανένα άσυλο, από όσα λένε οι τελευταίες πληροφορίες. Σημασία έχει για τον ελληνικό νόμο, από ποια IP κάνεις login, που καταγράφεται κάθε φορά που μπαίνεις στο μπλοκ σου, η στη φόρμα των σχολίων κάποιου άλλου, κι έτσι είναι φυσικό.
Αλλά αν κινητοποιούνται μηχανισμοί από μία μήνυση και επαναλαμβάνω χωρίς να έχει γίνει επαφή με κάποιο τρόπο (e-mail) με το μπλοκ, αυτό είναι εξοργιστικά άδικο.

Hfaistiwnas είπε...

@sandy μου δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη τι έχει γίνει και σταματάει η κοπέλα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έτυχε ποτέ να μπω στο blog της. Είναι κρίμα όμως, αν συμβαίνουν τα όσα διαβάζω, απορώ.. με ποιόν άραγε;;;

Sandy Cheeks είπε...

@ Hfaistiwnas

Ανεξάρτητα αν έχουμε διαφορετικές απόψεις και αν πιστεύουμε διαφορετικά πράγματα, οφείλουμε να είμαστε σύσσωμα αντίθετοι προς κάθε τρομο-προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης.

Καλή εβδομάδα ρε boy!

Hfaistiwnas είπε...

Συνέχεια εδώ μου είσαι;;;; Τίποτα άλλο δεν κάνεις;;;; Τρομο-προσπάθεια, ωραία το έθεσες. Μήπως η ελευθερία της έκφρασης είναι συνταγματικό δικαίωμα; Λέω εγώ τώρα...
Μάκια!
Επίσης καλή εβδομάδα!

Sandy Cheeks είπε...

@ Hfaistiwnas
ειμαι στον πεζόδρομο της Ερμού τώρα. Το βράδυ το κέντρο ειναι λιγο πιο ομορφο.
Λέμε τώρα...
(ενα σχολιο μπαινει και απο κινητό)
μάκια U2.

Strahd είπε...

Sandy μου συμφωνώ με τα χίλια σε όσα λες! Κρίμα που σιγά σιγά φιμώνονται τέτοια αξιόλογα blogs. Πραγματικά κρίμα.

irene είπε...

εμενα μην νομίζετε , αριστέα με λένε , το irene ειναι ψευδώνυμο, με κυνηγάει κανείς;;;

Sandy Cheeks είπε...

@ Strahd
Wellcome και πάλι Strahd.
Χαίρομαι να ακούω από εσένα.

@ irene
Κρίσιμη ερώτηση!
Μη λες τίποτα γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου, αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει.
Απ ότι κατάλαβα μέχρι στιγμής, αν έχεις μπλοκ μπορεί να σε τρέχει ο οποιοσδήποτε psycho ή κακόβουλος ανα πάσα στιγμή με μια μήνυση επειδή θεωρεί ότι θίγεται. Τα γεγονότα έτσι έδειξαν.
Βέβαια όπως είπε και ο agiannis , το πιο γελείο " είναι οτι ζητάνε δημοσιογράφοι απο άλλους δημοσιογράφους να εφαρμόσουν λογοκρισία..."

Pastaflora είπε...

Είπαμε, ζούμε σε μια καρναβαλική χώρα όπου οι ξεκουδουνιές είναι στην ημερήσια διάταξη. Το ζήτημα είναι ότι για μια ακόμα φορά πανάσχετοι και το τονίζω αυτό φορείς της εξουσίας προσπαθούν να κάνουν τα δικά τους. Μήπως θα έπρεπε να αρχίσουμε κι εμείς τις μηνύσεις για το δούλεμα που μας ρίχνουν; Ή για τις ειδήσεις που ΔΕΝ γράφουν (ή τις γράφουν όπως τους συμφέρει;;;)

Sandy Cheeks είπε...

Μετά την εύστοχη τοποθέτηση της pastaflora, προτείνω σε όποιον θέλει να διαβάσει μία "Συνέντευξη με την psilikatzou" το λινκ στο δημοσίευμα του μπλοκ tsimitakis.wordpress.com